Maailma liekeissä – miltä Suomen talous näyttää?

Päivämäärä: 31.08.2022
Kello: 09:00


Miltä näyttää Suomen talous ja miten suomalaiset pärjäävät tulevaisuudessa? Tule kuulolle ja keskustelemaan aiheesta Ohjelmisto- ja e-business ry:n maksuttomaan jäsentilaisuuteen ke 31.8. klo 9 alkaen.

Tilaisuuden alustaa Suomen Hypoteekkiyhdistyksen sanavalmis pääekonomisti Juhana Brotherus, joka avaa meille Suomen suhdannetilannetta, kasvunäkymiä sekä pidemmän aikavälin riskejä ja mahdollisuuksia tässä erikoisessa maailmantilanteessa.

Käsittelemme:

  1. Talousnäkymiä lähivuosille
    – Inflaatio laukkaa, korot nousevat ja sota jatkuu – kuinka Suomi ja suomalaiset pärjäävät?
  2. Talouden megatrendejä pitkälle tulevaan
    – Ikääntyminen, tuottavuus, kaupungistuminen ja ilmasto vaikuttavat talouteen suhdanteista riippumatta
  3. Riskit ja mahdollisuudet, Suomi fokuksessa
    – Vaalivuosi edessä (joka ei aina tuo parhaimpia ajatuksia esille)

Tervetuloa mukaan! Huom. Tilaisuus on avoin ainoastaan yhdistyksen jäsenille. Jos et vielä ole jäsen, mutta haluat mukaan, löydät liittymislomakkeen sekä lisätietoja jäsenyyden eduista ja hyödyistä täältä.

Tilaisuudessa äänessä

Juhana Protherus

Juhana Brotherus on näkyvä Hypon pääekonomisti. Hän on tuttu perinteisestä mediasta ja on myös maan seuratuin talouskommentaattori Twitterissä. Juhana analysoi ahkerasti Suomen asuntomarkkinoita, mutta yleinen talousseuranta sujuu myös: Hypo talousennusteet voittivat Jyväskylän Yliopiston jakaman Vuoden Talousennustaja –palkinnon vuonna 2019.

Ekonomistin tehtävien lisäksi Juhana vastaa Hypossa yhtiön kiinteistöomistuksista, joten teorian lisäksi tuttua on käytäntö. Juhanalla on luottamustehtävä HOAS:n hallituksessa ja Ekonomien sijoitustoimikunnassa, mikä tukee sopivasti kokonaisuutta. Töiden ulkopuolella Juhanalla pitää kiirettä kahden pienen lapsen kanssa ja toisinaan tennispallon perässä juostessa.


Rasmus Roiha

Tilaisuuden juontaa Ohjelmisto- ja e-business ry:n toimitusjohtaja, yli 20 vuotta teknologia-alalla vaikuttanut ohjelmistoyrittäjä, Rasmus Roiha.


Jaa tapahtuma

Katso myös nämä tapahtumamme

Jäseniltä kuultua

Tule

Mukaan

Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenenä olet mukana aktiivisessa softa-alan yhteisössä, jossa opit huippuosaajilta, pääset jakamaan kokemuksia muiden yrittäjien & johtajien kanssa, sekä kasvattamaan bisneksen kannalta elintärkeää verkostoasi.