Softa-ala kasvaa Suomessa vahvasti ja tulee lähivuosina tarvitsemaan tuhansia uusia osaajia. Jo nyt töitä olisi 10 000 tekijälle lisää. Yritysten ei kannata enää keskittyä kilpailemaan vain samoista harvoista senioreista, vaan kasvattaa omansa. Työmarkkinoilla paikkaansa nimittäin etsii yhä suurempi joukko junioritason ohjelmistokehittäjiä.

Vaikka junioreiden palkkaaminen on tehokas ratkaisu osaajapulaan, ehdoton edellytys senioriksi kehittymiseen ja siten uusien rautaisten ammattilaisten markkinoille saamiseen, liittyy siihen yrityksen näkökulmasta myös riskejä. Moni uuden osaajan palkkaamista empivä pyörittelee päällimmäisenä, kannattaako perehdyttämiseen ja osaamisen kehittämiseen satsata resursseja, jos junnu heti käytännön työkokemusta saatuaan vaihtaakin työpaikkaa? 

Ohjelmisto- ja e-business ry sekä Mimmit koodaa -ohjelma antaa nyt ainutlaatuisen mahdollisuuden kuulla (ja ottaa käyttöön!) parhaat vinkit, miten sitoutat junnun yritykseesi ja vaalit hänestä tulevaisuuden sennun. Jaossa on parhaita tärppejä niin junnuja palkkaavan, kokeneen työnantajan kuin itse junior-osaajien näkövinkkelistä.

Ohjelmassa:

Tilaisuus on osa Ohjelmisto- ja e-business ry:n HR-klubia, joten tervetuloa mukaan kaikki softayrityksen rekrytoinnista ja ihmisten johtamisesta vastaavat!

Siis mikä junnu? 

Junnulla tai juniorilla tarkoitetaan IT-alan osaajaa, joka on aloittamassa tai vasta aloitellut uraansa. Junnu on voinut kerätä suurimman osan kokemuksestaan muualta kuin työsuhteista, esim. omien projektien kautta. Toisaalta junnulla voi olla syvääkin työelämäkokemusta, mutta eri alalta ja tehtävistä kuin ohjelmistokehityksen parista. Juniori voi siis olla esim. opiskelija, pian alalle valmistuva opiskelija, jo valmistunut (mutta ei vielä työkokemusta saanut) uusi osaaja tai alanvaihtaja. Iällä ei ole väliä!