Haemme nyt #Mimmitkoodaa -ohjelmaan vapaaehtoisia jäsenyrityksiä vetämään vuonna 2019 koodaus-workshoppeja mimmeille.

#mimmitkoodaa on Ohjelmistoyrittäjien ohjelma, jonka tavoite on saada lisää naisia alalle. Jotta entistä useampi nainen löytäisi tiensä ohjelmistoalalle, Ohjelmisto- ja e-business ry tarjoaa yhdessä valikoitujen ja sitoutuneiden jäsenyritystensä kanssa maksuttomia koulutuksia ohjelmoinnista kiinnostuneille naisille, joilla ei tarvitse olla aiempaa kokemusta koodaamisesta.

Vuonna 2018 workshopeista kiinnostuneita oli 3500. Kaikki workshopit ovat täyttyneet tunneissa jotkut jopa minuuteissa, ja joihinkin workshoppeihin on jonottanut jopa 700 mimmiä.

Nyt haemme #mimmitkoodaa-ohjelmaan vapaaehtoisia Ohjelmisto- ja e-business ry:n jäsenyrityksiä vetämään vuonna 2019 koodaus-workshoppeja koodaamisesta kiinnostuneille mimmeille. Kaikki workshopit ovat hands-on-työpajoja, joissa osallistujat koodaavat omilla läppäreillään. Luennot ja esitelmät eivät sovellu #mimmitkoodaa-ohjelmaan.

Näin se toimii

Kokemustemme perusteella workshopin ihanteellinen osallistujamäärä on 25–40 mimmiä. Jotta tekeminen olisi mielekästä ja työskentely onnistuisi tehokkaasti, tarvitaan viittä osallistujaa kohti yksi ohjaaja. Ohjaajien tarve riippuu toki myös opetettavasta asiasta.

Workshoppeja voidaan tarjota eri tasoisille osaajille. Osassa vaatimuksena on vain ohjelmistokehityksen alkeiden osaaminen ja esimerkiksi html-koodin lukutaito, osassa edellytetään tiettyjen tekniikoiden ja teknologioiden advanced-tasoa.

Ilmoittaudu