Digibarometri 2019

Tervetuloa Digibarometri 2019 -julkaisuseminaariin!

Tervetuloa maksuttomaan julkaisutapahtumaan tiistaina 11.6. klo 8.30-11.30 Musiikkitalolla, Helsingissä.

Viime vuosina Suomi on ollut 22 maan välisessä vertailussa sijoilla 1-3, ja kärkipaikasta Suomen kanssa ovat perinteisesti olleet kisaamassa muut Pohjoismaat. Viime vuonna Suomi sijoittui kolmanneksi Norjan ja Yhdysvaltojen jälkeen. Miten tilanne on kehittynyt vuodesta 2018? Digibarometri 2019 tulokset tulkitsee meille ETLA:n johtava tutkija ja Aalto yliopiston työelämäprofessori Timo Seppälä.

Digibarometrin 2019 teemaosassa sukelletaan tänä vuonna datan hyödyntämiseen aloittain. Kuulemme muun muassa Stora Enson Emerging Technology Center of Excellence -vastaavan Pasi Kulmalan näkemyksiä, miten massadatalla ja uudella teknologialla tuetaan yli 10 miljardin euron liiketoiminnan kannattavaa kasvua globaalisti.

Tilaisuudessa julkaistaan myös uusin versio Suomen Tekoälykiihdyttämön virallisesta listauksesta Suomen parhaista tekoälyä kehittävistä yrityksistä. Antti Poikola, Suomen Tekoälykiihdyttämö, avaa millaiseen suuntaan maamme tekoälykenttä on liikkunut ja mitkä suomalaiset yritykset valikoituvat nyt listaukseen.

Seminaarin ohjelma 11.6.2019

08.30 Aamiainen ja verkottumista

09.00 Seminaarin ohjelma alkaa

11.30 Seminaari päättyy

Puhujat

Timo Seppälä

ETLA

Tekniikan tohtori Timo Seppälä työskentelee työelämäprofessorina Aalto-yliopistossa ja johtavana tutkijana Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksella, ETLA:ssa.

Hänen asiantuntemuksensa liittyy yritysten globaaleihin arvoketjuihin, operaatioiden johtamiseen, tietotekniikan ja teknologioiden hyödyntämiseen yrityksen liiketoiminnoissa.

Hän on viimeisen kymmenen vuoden aikana tutkinut erityisesti digitaalista alustataloutta ja siihen liitettyjä teknologioita sekä teollisen internetin murrosta ja digitalisaation kasvuvaikutuksia Suomessa.

Timo Seppälällä on yli 20 vuoden kokemus useiden suomalaisten ja kansainvälisten yritysten hallitus-, johto- ja liiketoiminnan kehitystehtävissä, ml. Valmet, Freeport Cobolt, Oracle, Elcoteq, SAP, Nomovok, ja Koja.

Pasi Kulmala

Stora Enso

Datalähtöisen liiketoiminnan, digitalisaation ja innovaatiotoiminnan asiantuntija.

Pasi Kulmalalla on 12 vuoden kokemus tietotekniikan hyödyntämisestä tietoliikennealalla, ohjelmistokehityksessä, autoteollisuudessa, digitaalisessa markkinoinnissa ja metsäteollisuudessa.

Kulmala on kokenut erityisesti uusiin digitaalisiin mahdollisuuksiin liittyvästä innovaatiosta sekä teknologioiden sovittamisesta osaksi yrityksen normaalia toimintaa.

Antti Poikola

Suomen Tekoälykiihdyttämö